Конкурс

Конкурси за есе и/или рисунка в три възрастови групи: 4-6г, 7-13 и 14+

Страшните неща спират да са страшни когато ги споделиш!
Имаш ли тайна?
Докосване с обич!Резултати:

С голяма радост ви споделяме, че в конкурса за рисунка с послание и/или есе в три възрастови групи се включиха над 50 деца и юноши от 13 населени места в България.

Благодарим на всички от сърце, а ето и отличените с награди в отделните категории:


Възраст 4-6 години: 
Страшните неща спират да са страшни когато ги споделиш!
Сияна Павлова
Борис Гецов


Възраст 7-13 години:
Имаш ли тайна? Добрата тайна трябва да те прави щастлив!
Петя Димитрова
Йоана Маркова


Възраст 14+:
Докосване с обич.
Николина Барбутева
Кирил Димов


Разгледай техните творби от тук

Всички победители ще получат предметна награда и грамота. Ще се свържем с тях в текущата седмица, за да уточним всичко необходимо.

Всички, които са се включили в конкурса, ще получат грамота за участие на електронния адрес, от който са изпратили творбата си. Това ще се случи в срок до 9 април.

За допълнителни въпроси – пишете ни на  first@kidsprotect.eu

Благодарим ви от сърце, мили деца, родители и учители.Възраст 4-6 години:
Страшните неща спират да са страшни когато ги споделиш!

На всеки човек понякога му се случват лоши неща. Ако и на теб ти се е случило нещо лошо е нормално да се страхуваш или пък да те е срам. И това никога не е приятно!

Знаеш ли, че ако споделиш с възрастен, на когото вярваш, ще спреш да се страхуваш. А знаеш ли, че ти можеш да споделяш и като рискуваш. Нарисувай рисунка и напиши послание към нея на тема: „Страшните неща спират да са страшни, когато ги споделим!“. Помоли някой възрастен, на когото вярваш, да ни я изпрати на адрес first@kidsprotect.eu за да участваш в нашия конкурс.


Възраст 7-13 години:
Имаш ли тайна? Добрата тайна трябва да те прави щастлив!

Ако някой иска от теб да запазиш нещо в тайна, то тази тайна трябва да те прави щастлив. Ако се чувстваш зле от това, че не можеш да споделиш или пък се срамуваш или страхуваш, то това е лоша тайна. Има начин да се отървеш от лошата тайна. Трябва само да намериш възрастен, на когото вярваш и да му я споделиш! Познаваш ли такъв? Можеш да споделиш също и чрез своя рисунка или пък чрез писмен разказ, есе или писмо.

Нарисувай ни рисунка, добави към нея послание или пък ни напиши есе на тема „Добрата тайна трябва да те прави щастлив!“. Помоли някой възрастен да я снима и да ни я изпрати на адрес first@kidsprotect.eu за да участваш в нашия конкурс.


Възраст 14+:
Докосване с обич.

Любовта трябва да е приятна, да носи само наслада. Такива трябва да са и отношенията ни с други хора. Ако позволим на някой да докосва тялото ни, то това трябва да е винаги приятно и никога болезнено. Никой няма право да ни докосва без да сме му позволили! И никой няма право да ни наранява, дори да сме дали съгласие да бъдем заедно! Има граници на човешкото поведение, които винаги трябва да се спазват.

Какво мислиш ти? Какви трябва да са отношенията в едно приятелство и/или връзка или пък в семейството? За какво да внимаваме и какво да търсим? А какво да направим ако някой е злоупотребил с доверието ни и ни е наранил?

Отговорѝ на тези въпроси като напишеш есе на тема „Докосване с обич“. Изпрати ни го на адрес first@kidsprotect.eu и ще участваш в нашият конкурс.

Ако пък писането не е твоята сила, нарисувай рисунка, добави към нея послание, снимай я и ни я изпрати на същият адрес.

Всеки участник ще получи грамота за участие, която ще изпратим на електронния адрес, от който е изпратена рисунката или есето. Отличени творби ще получат и предметна награда и ще бъдат публикувани на интернет страницата www.kidsprotect.eu и в страницата ни във фейсбук.

NB: В конкурсите могат да участват и анонимни творби!

Краен срок: 22.03.2021 г.

Нашите издания

Поредица книжки, предназначени за деца и възрастни (родители и професионалисти), грижещи се за деца в съответната възраст.